تشخیص زودرس تومورهای فک و صورت که معمولا به شکل زخم های طول کشیده بروز مییابند با نتایج بهتر و آسانترعمل جراحی همراه است.
برداشتن تومورهای خوش خیم فک و صورت یکی از موارد جراحی فک و صورت است که معمولا به صورت سرپایی درمان میشود. تومورهای بدخیم فک و صورت معمولا بزرگ میشوند و تمام ناحیه دهان را در برمیگیرد برای بازسازی ناحیه فک وصورت به یک جراح عروق نیز احتیاج است. تومورهای در دسترسی که در نسج نرم دهان وجود دارد عمل جراحی فک و صورت را آسانتر میکند ولی تومورهای داخل استخوانی مقادیر زیادی از نسج نرم دهانی را از بین میبرد و بازسازی را سختتر میکند.
ثابت شده است که تومورهای بد خیم میتواند هم جنبه ارثی داشته باشد و هم جنبه اکتسابی که تومورهای اکتسابی معمولا بر اثر تحریک دندانهای مصنوعی بوجود میآید و سلامتی دندانها را در سنین بالا تهدید میکند.
همزمان با عمل جراحی فک و صورت، پیوند نسج نرم و عروق هم انجام میشود که برای از بین بردن تومورها از رادیوتراپی، پرتودرمانی و شیمی درمانی استفاده میشود. جراحی تومورهای فک و صورت باید قبل از رسیدن به اندام های حیاتی انجام شود و مجاورت این ناحیه با ارگان های حیاتی مثل مغز، فک، دهان و حلق موجب می شود که به محض مشاهده تومورها درمان صورت بگیرد.
هرفرد به محض مشاهده هرگونه زخمی که بیش از سه هفته طول بکشد و همچنین هرگونه تغییر رنگ در ناحیه فک و صورت باید سریعا به پزشک مراجعه کند.